Oplevelser i nærheden

90 km. - Aalborg Zoo er åben 363 dage om året – og ikke to dage er ens. Med langt over 100 forskellige eksotiske dyrearter er der lærerige oplevelser til hele året. På savannen gumler giraffer rundt sammen med zebraer, kuduer og de sjældne oryx-antiloper. Isbjørnen tager sig en svalende dukkert, den røde panda har lige fået serveret frisk bambus, og pludselig lyder et mægtigt brøl fra han-løven Akash, der fortæller hele haven, at det her er hans territorium.

45 km. - ARoS Aarhus Kunstmuseum er et kunstmuseum, der ligger i Aarhus centrum. Med sine 20.700 kvadratmeter og 10 etager er det et af Nordeuropas største kunstmuseer. På museet findes kunst fra den danske guldalder over dansk modernisme til international nutidskunst. Museet har forskellige særudstillinger hvert år.

45 km. - Gå tilbage i tiden og start turen i din egen eller dine forældres tid i en bydel med gader, lejligheder, butikker, baggårde og værksteder fra 1970'erne. Her i 70'er-kvarteret kan du blandt andet kigge ind til radio- og tv-forretningen Pouls Radio, minimarkedet, gynækologen, børnehaven og frisøren. I lejlighederne bor forskellige mennesker og du kan møde mennesker, der forestiller at leve i slutningen af 1800-tallet, i 1927 og i 1974.

47 km. - Nordens største sommerland med eventyrlige oplevelser for hele familien. Djurs Sommerland er kåret til den bedste familiepark i Europa med under 1 million gæster til Park World Excellence Awards 2019. Gå på opdagelse i lande, I ikke troede fandtes. Alle fulde af forlystelser og oplevelser, der passer til legebørn i alle aldre. Spis på lækre restauranter, snup lidt mad på farten eller nyd jeres medbragte mad i vores hyggelige picnic-områder med adgang til åben grill m.m.

20 km. - Uanset om du er en pilfinger, nysgerrig, nørdet eller nostalgisk, så byder Energimuseet i Tange på et væld af oplevelser for hele familien i naturskønne ved Gudenåen og Tange Sø. Tag på en historisk rejser med energi i centrum på hele 15.000m2 i den skønneste natur. Museets dygtige guides laver lynshow i Bohr-tårnet hver dag, og du kan også selv gå på opdagelse ved at aktivere en skattejagt på din smartphone. Her kommer du rundt i alle de 8 udstillingshuse; bl.a. de historiske huse, Tangeværket som stadig producerer strøm, Ørsted-loft med aktiviteter for pilfingre i alle aldre og Elektricitetens Hus, som er fyldt med maskiner og spændende retro-genstande.

30 km. - Gammel Estrup huser Danmarks Herregårdsmuseum. Museet tilbyder en række udstillinger og oplevelser med fokus på den danske herregårdskultur. Gammel Estrup er åbent for turister året rundt og tilbyder desuden mødefaciliteter, vielse i herregårdens kapel og andre unikke oplevelser for grupper. Besøg de pragtfulde sale og elegante gemakker, hvor adelen levede deres luksuriøse liv og kig ind i tjenestefolkenes kamre og det store Herregårdskøkken, hvor man i alle skoleferier og til jul kan møde Husjomfruen og kokkepigerne.

Håndværksmuseet Kejsergården 14km. – Her kan du se 24 komplette værksteder, der fortæller om købstadens gamle håndværk – for eksempel produktionen af …

70 km. - Helgenæs ligger præcis midt i Danmark, og trods sin lidenhed rummer den så meget typisk dansk - stejle kystskrænter, lave strandenge, glade små bakker og lune lavninger, vide udsigter og hyggelige landsbyer. Og dog er Helgenæs altid langt fra 'Alfarvej', ja næsten isoleret som en ø, og med en vidtdreven selvforsyning. Adgang på private områder efter naturbeskyttelsesloven. Hunde skal holdes i snor. Start ved Sletterhagevej 58, Ørby, 8400 Knebel.

70 km. - Kattegatcentret ligger ved Grenaa Havn, helt ud til Kattegat. Kattegatcentret er et børnevenligt akvarium med hajtank, rørebassin og tropisk akvarium ved vandkanten. Kattegatcentret åbnede i 1993 og har siden haft over 6 mio. besøgende. I 2016,2018 og 2019 blev Kattegatcentret kåret som Nordens Bedste Akvarium.

I Kattegatcentret bliver du klogere på livet i havet – de dygtige formidlere garanterer nemlig et hav af historier, som vil bide sig fast for altid. Med både humor og hjerte skaber de oplevelser, som spreder sig som ringe i vandet. Man bliver klogere på havet, og lærer at passe bedre på havmiljøet.

50 km. - Aktiviteter og oplevelser for hele familien. Labyrinthia er en anderledes og sjov attraktion med aktiviteter for både børn, voksne og seniorer. Her kan du få nogle sjove oplevelser og udfordrende timer, og samtidig få masser af frisk luft og motion til både hoved og ben. 9 forskellige labyrinter udendørs Du kan udfordre dig selv og dine nærmeste i Europas største 3D-Labyrint eller opleve labyrinter kendt fra oldtiden. Du kan også nyde synet og duften af de hundredvis af smukke roser i vandlabyrinten (og måske blive en lille smule våd), og så kan du bruge ”de små grå” i vores Puzzle Center. I temaparken finder du i alt 9 forskellige labyrinter.

40 km. - På Mariager Saltcenter træder du ind i en verden af salt. Her kan du udforske saltets magi og spændende historie og opleve en verden, som de færreste kender til eller har hørt om. Når du går på opdagelse i denne verden af salt, vil du opleve en attraktion med interessante fakta og sjove aktiviteter. Tag fx simulator-elevatoren ned i den mørke saltmine eller besøg Sydemesteren i Sydehytten og oplev på nærmeste hånd, hvordan sydesaltet bliver lavet. På Saltcentret kan du tilmed se verdens største samling af saltkar i udstillingen, hvor hele 2268 forskellige saltkar er præsenteret.

14 km. - Eventhus inspireret af Elvis’ hjem "Graceland". Huset er en hyldest til Kongen af Rock’n’Roll og er udvendigt stort set identisk med Graceland i Memphis. Indvendigt har finder du den amerikanske Diner Highway 51, Elvis Museum, Souvenirshop og selskabslokaler. Museet er baseret på en stor privatejet samling af Elvis-effekter, som alle tilhører Elvis-entusiast og ejer af Memphis Mansion, Henrik Knudsen. Som det eneste sted udenfor USA har Randers sit helt eget stationære Elvis museum. Du kan bl.a. opleve et af Elvis' scenekostumer som det eneste sted i verden. I 2013 blev en kopi bygget af Elvis’ fødehjem, et lille træhus på ca. 50 kvadratmeter.

55 km. - Nede i dybet venter jer en helt unik oplevelse for både børn og voksne – hunde er også mere end velkomne. Riv nogle timer ud af kalenderen og glæd jer til en tur med toget, en opdagelsesrejse med flagermus, grubeost og vilde historier. Temperaturen er 8° C året rundt, så husk varmt tøj – også selvom solen skinner udenfor.

60 km. - På Moesgaard Museum bliver fortiden bragt til live i Aarhus. Museet, der er en attraktion i international klasse, inviterer dig til at gå på opdagelse i datidens menneske; gennem blandt andet old- og vikingetiden, op ad Evolutionstrappen og flere afvekslende udstillinger. Moesgaard Museum har tre stjerner i Michelins attraktionsguide. Den imponerende udstilling om Oldtiden giver dig et sus i maven, når de forskellige tidsaldre pludselig står lyslevende foran dig. Du kan gå på opdagelse inde i de gigantiske gravhøje fra bronzealderen eller følge med, når jernalderbønderne laver store våbenofringer til guderne.

15 km. - At træde ind i Randers Regnskov er som at træde ind i en anden verden. Luften er varm og fugtig og fyldt med lydene fra brusende vandfald og det mangfoldige dyreliv, der findes her. I frodige, grønne omgivelser kan du opleave alt fra små, flittige bladskærermyrer til store, majestætiske jaguarer og således for en stund få følelsen af at være på et sandt tropeeventyr.

65 km. - I Djurslands store safaripark får du masser af vilde indtryk. På din rejse gennem parkens fire verdensdele oplever du en verden fuld af fascinerende dyr. I de naturskønne rammer har dyrene god plads til bevægelse og naturlig adfærd. Hver dag byder på masser af sjove og spændende aktiviteter for dig og din familie. Tag f.eks. med på en forrygende safaritur på den store savanne og kom helt tæt på giraffer, næsehorn, strudse og mange andre dyr. Undervejs fortæller guiden om savannens vilde dyr.

54 km. - Mærk suset når høge, falke, ugler, og ørne i samarbejde med falkonerene i det utraditionelle rovfugleshow viser eksempler på deres fantastiske jagt og flyveegenskaber. Her får du endda selv muligheden for at holde en rovfugl eller ugle. Efter rovfugleshowet kan bisonokser opleves på en safaritur. Prøv før eller efter showet at finde vej i Ugleskoven.

60 km. - Midt på Djursland ligger Skandinavisk Dyrepark. Her er masser af plads til både dyr og mennesker. Det er en tematiseret dyrepark, der overvejende fokuserer på skandinaviske dyrearter, og vi er kendt for isbjørne, brunbjørne og ulve og en hel masse andre nordiske dyr fordelt på 470.000 kvadratmeter.